Milá Lidko, mé dvě kamarádky rodily tento rok v Prachaticích a obě málem přišly o miminko! Prachatická porodnice byla možná nejlepší v době, kdy tam rodila moje babička, protože moje mamka tam se mnou taky nedopadla nejlépe. Možná, když rodíte fyziologicky, bez komplikací, tak jsou schopni relativně nic nepodělat. První kamarádce vyvolávaly porod i přesto, že malému při vyvolávání ihned začalo selhávat srdíčko. To jim nestačilo, zkoušeli to ještě třikrát! Až potom přešli k akutními císaři. Když z ní po dvou dnech (!!) vytryskly očistky, pan doktor jen zavolal uklízečku se slovy: "Tak jsme z vás asi všechno nevybrali..." Druhá kamarádka sice rodila v termínu, ale skončila také císařem a oživováním malého. Poporodní péče - říkala, že kdyby nebyla na pokoji s maminkou, která už dítko jedno měla, tak se nic nenaučila! A to nejsou zdaleka jediné případy. Ano, v Budějovicích chybí osobní přístup, když jsem byla sama na čekacím pokoji, tak se mi chtělo brečet, ale raději pořád budu znovu rodit v ČB než si nechat zabít dítě v Prachaticích!
Předchozí