| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Nemocnice Kyjov příspěvková organizace

Do porodnice jsem se s manželem šli dopředu domluvit na porodním plánu, což se ukázalo jako velmi důležité. Když jsme přišli rodit, sestřičky plán již znaly a nemuseli jsme nic vysvětlovat. Rodila jsem naprosto přirozeně, bez jakýchkoli zbytečných zásahů (ale možná to by bylo i tím, že jsem do porodnice přijela až na fázi tlačení a nebyl tedy čas na klystýr, holení a podobné zbytečnosti. Vak blan mi praskl sám při tlačení. Hráz zůstala v pořádku).

Nejdůležitější pro nás byl první kontakt s miminkem, tzv. bonding. Hned po porodu mi položili malou na břicho a měla jsem ji dvě hodiny „kůže na kůži“ bez jakéhokoli zbytečného vyrušování. Sestřičky ji pouze vizuálně zkontrolovaly, že je v pořádku, označily jmenovkou, a po dotepání přestřihly pupečník a až po dvou krásných hodinách společného kontaktu ji „pod dozorem“ tatínka změřily a zvážily a hned mi ji zase vrátily a společně jsme jely na oddělení šestinedělí. Je to nezapomenutelný, nádherný zážitek a všem to vřele doporučuji. Vážím si toho, že v porodnici respektovali naše přání a byli ochotni udělat malou změnu rutiny, která může mít dalekosáhlé pozitivní důsledky psychické i fyzické. Nejdříve sice měli různé námitky jako např. že miminku bude zima (nebyla, hřála jsem ji svým tělem a byly jsme obě pod přikrývkou), ale nakonec souhlasili. Všem, kdo chtějí prožít krásný nerušený bonding doporučuji, aby se s personálem dopředu domluvili.

Jediné negativní vzpomínky mám z oddělení šestinedělí, kde byly některé dětské sestřičky nepříjemné. Dále je potřeba počítat s tím, že o co si člověk neřekne, to nemá. Například kojení mi nikdo neukázal, takže jsem musela volat sestřičku a ptát se, zda to dělám správně.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.