Vážení nastávající rodiče. I já jsem již rodič a prošla jsem si listováním kalendáře a výběrem jmen. Bylo to o to složitějsí, že jsem na vlastní kůži poznala omyl svých rodičů. Na první pohled možná ne až tak závažný. Můj tatínek si stál za jménem po mamince, tedy bude to Marta a říkejte si jí jak chcete. Maminka chtěla Martinu, kterou si ovšem neprosadila. Takže jsem Marta a musím říct, ža ani tatínek mi tak nikdy neřekl-vždy jsem doma byla jenom Martina, Martinka, Macík. Jenže to se těžko vysvětluje okolí. Takže už při odchodu do školky jsem u paní učitelky narazila, protože mi říkala Marto (brrr). Dodnes při představování jsem Martina, ale ouha - proč do úředních kolonek píšeš Marta? Dodnes musím nově příchozím kolegům vysvětlovat proč. A dodnes jsem se nezžila s jménem Marta a při jeho psaní do kolonek se mi ježí vlasy na hlavě. A přitom je to tak "malý" rozdíl ve jménech, který mi dělá "velké" problémy. Občas mám pocit rozpolcenosti osobnosti. Takže milí nastávající rodiče - vybírejte jména taková, kterými budete svoje děti i volat, oslovovat, ... Ušetřete je zbytečných nedorozumnění v dalším životě. Vždyť jich je i tak dost. Mějte se moc fajn Marťa
Předchozí