Dobrý den, máte pravdu, že ekzém je běh na dlouhou trať. Objevil se mi ve třech něsících, po celém těle. Do šesti let věku se zkoncentroval na ruce od zápěstí a nohy od kotníků. Většínou v zimě horší, v létě lepší, pomáhá koupání a slunění, koupání čím déle, tím lépe. Strupy a ranky se odplaví a zhojí se celkem dobře. Bezkonkurenční je středozemní moře, doporučuji alespoň tři týdny v kuse, nejlépe na konci sezony, kdy máte relativně zhojené ranky. Tak částečně překryjete období podzimu a zimy. Vydrží až šest měsíců. Vystřídal jsem za svůj život hodně doktorů - je mi 46, co dr. to názor. Všeobecně se shodli na tom, že snad v pubertě vymizí. Snad jsem na konci puberty. Mám třeba čtyři měsíce klid, pak se objeví, po měsíci-dvou, jak přišel, tak zmizí. Na stravu v dětství kromě česneku snad nic, dnes ani česnek nevadí. Tvrdě reaguje na penicilinovou řadu, neopakuji. Nemám zájem o nevšední zážitek měsíční neschopnosti. Nemám představu, co je spouštěčem, za celou dobu svého života jsem to neodhalil. Nijak neměním svůj jídelníček, zvyky, hygienu- snad jen že se denně sprchuji čistou vodou a mýdlo používám s nižším PH na místa nutná. Držím palce, ať máte lepší průběh.
Předchozí