| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Nedostali jste se na víceleté gymnázium? Gratulujeme.

Udělali jste dobře. Nám u st.syna 8leté gymnázium navrhla třídní učitelka, protože její názor byl, že synovi ZŠ nestačí. My váhali, protože jsme měli strach, aby jsme ho nepřetížili, když na ZŠ se nemusel učit a přesto byl premiant. Zkoušky udělal jako 6 ze 116dětí (brali 30). V prospěchu se nezhoršil ani náhodou, spíš se nám zdálo, že se jaksi našel. Nyní už je druhým rokem na VŠ a bez problémů studuje. Bohužel jsem zažila (to v jeho staré třídě) rodiče, kteří se s dětmi od první třídy učili dopředu, aby dítě excelovalo a pak se divili, že ani ty přijímačky nebyli schopni zvládnout, natož pak studium, když se náhodou dostali. Potom byl obviňován gympl a učitelé z neúspěchu dětí. U ml.syna jsme měli opačný problém, protože ten prohlásil, že když na gympl chodil brácha, on jde také. Dva měsíce jsme ho přesvědčovali, aby tam nechodil a udělali jsme dobře. I když je (dle p. psycholožky) nadprůměrně inteligentní tak na tohle tempo výuky prostě nemá. Já si myslím, že je to na rodičích a kolikrát stačí si dítě neidealizovat a poslouchat i jiné názory (např. učitelů). Měli by si uvědomit, že tu jde o to dítě, né o to chlubit se, že můj potomek je na víceletém gymnáziu. Aspoň takové jsou moje zkušenosti.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.