Já už jsem v podstatě ostřílená rodící matadorka, takže myslím, že Vinohradskou mohu ohodnotit opravdu spravedlivě a tudíž hodnotím velmi kladně a vřele ji D O P O R U Č U J I Jsem nyní skoro v 5.měsíci těhotenství a i když jde z části o miminko neplánované moje volba o budoucím místě mého porodu byla zcela jasná. Rodila jsem v této nemocnici dvakrát a mohu srovnat jedinečný rozdíl deseti let. Prvního syna jsem rodila v létě roku 1997 tehdy jsem ani jinou možnost neměla-trvale jsem bydlela v obvodu Prahy 10 a nebylo tak běžné si porodnici vybírat, gynekolog vás na registraci napsal tam, kam váš obvod spadal. Možná dnes jsem vděčná, že to bylo právě do Vinohradský. Jako tehdejší prvorodička jsem ze všeho byla vykulená, všeho se bála, a i tehdejší recenze na nemocnici byli děsivé.Asi i proto, zkoušela nemocnice po vzoru jiných nové alternativní metody, takže já stála u zrodu takových věcí, jako tatínek u porodu, miminko u vás na pokoji ROOMING-IN což tenkrát byla ohromná novinka-dnes už obvyklá praxe. I když jsem byla střevo, co nic nevědělo nezaznamenala jsem jedinou negativní poznámku špatné chování sester či doktorů, dokonce se tam našli sestřičky, které nás tajně pouštěli na cigára...Pak jsem si dala deset let pokoj. V roce 2007 jsem čekala druhé mimi,už jsem si nemocnici mohla vybírat, přesto jsem zase šla do Vinohradský a nelituju, měla jsem komplikace, pobývala jsem tam s přestávkami od sedmého měsíce až do porodu, takže jsem tam postupně poznala celej personál, a zase jsem nenašla jedinou chybu. Ochota, vřelý přístup, rady, i pohlazení...Díky profesionalitě jsem si odvážela zdravého syna. No a nyní čekám svoje třetí neplánované miminko, před početím jsem měla a mám zdravotní problémy, špatná cytologie, jsem po dvou konizacích děl.čípku, takže mne čeká krušná druhá polovina těhotenství a proto moje volba byla jasná. Vím, že si mne ohlídají a já jim velmi důvěřuji, věřím, že společně s mým gynekologem, onkologem i Vinohradskou miminko ( vypadá to na holčičku ) donosím ... Vinohradská je nemocnice co z tou starou komunistickou už nemá vůbec nic společného ...