Dobrý den já sama jsem zatím bezdětná,ale až to přijde rodit v Mostě nebudu.Moje mamka tam rodila v roce 1996 (je to sice už dávno) mého mladšího bratra.Narodil se ve 30 týdnu ryzikového těhotenství,mamka byla už od 5tého měsíce zašita,a kdyby tam nebyl p.Mudr Kasal bratra bych asi neměla.Sestra na mamku křičela,že je blázen když si myslí,že už rodí,ale doktor nařídil porod.Brácha se narodil v pořádku,dýchal,brečel,...a musel do inkubátoru.Starala se tam o něho sestřička s rýmou (na nedonošeneckém JIPu).Po 10 dnech najednou přestal dýchat a museli ho napojit na přístroje,mamce řekli že asi nepřežije.Naštěstí přežil a v nemocnici byli 3 měsíce,ale pak nebyl jako jiná miminka,sedět začal po roce života,chodit ve 3 letech a když jsme se dožadovali vysvětlení,bylo nám řečeno že kluci jsou pomalejší.Dnes je bratrovi 16 let má LMD,rozumově je na úrovni 9 let,chodí do speciální školy a potřebuje neustálý dohled.Podle mě udělala chybu sestra s rýmou na JIPu a nikdo mi to nevyvrátí.Takže hodně štěstí.
Předchozí