Před 10 lety jsme rodila v Podolí a musím konstatovat, že chování a přístup personálu byl o 100% lepší než nyní, kdy jsem před 3 týdny zde rodila opět. Rodila jsem císařkým řezem, pak jsem strávila 24 hodin na odd.JIP. To byl fantastický zážitek. Sestry byly ochotné, naprosto profesionální, všude čisto, voňavo, neustálý dozor na to, jak vám je. Proto odd. JIP v Podolí dávám 100 bodů, s ničím takovým jsem se zatím v českém zdravotnictví nestekala. Děkuji tímto všem z JIPu.
O to bylo ale horší rozčarování, když mě přeřadili po 24 hodinách na odd. šestinedělí P1.
První šok: příšerný pokoj, vybavení z roku 1980, které se od porodu mého syna vůbec nezměnilo, jen zdi byly přetřené na "veselou" meruňkovou, ale zely prázdnotou, nikde žádný obrázek - smutný to pohled. O nábytku oprýskaném, omláceném ani nemluvím, o postelích, o umělohmotných matracích také ne. Na pokoji byla pouze 1 oprýskaná lampička z roku 1960, která měla sloužit jako noční svítidlo na přebalování dětí. Kdyby si maminka chtěla třeba večer číst, tak má smůlu, u postele je pouze "noční" stolek, nic víc. Číst se v Podolí smí jen ve dne.
Vozíčky na převážení mininek jsou tam také již těch 10 let, nechápu proč nemocnice nemůže koupit ty pěkné plastové?? To samé platí pro dětské postýlky.
Kdyby nemocnice Podolí ubrala na kvantitě zaměstnanců (je jich tam hafo, uklízecí četa, prádlová četa, četa určená stravování, kojící četa...., mohla by ty plastové postýlky a vozíčky koupit ne?
Prádlová četa ...
mě udivila velmi: se zkamenělým výrazem ve tváři každé ráno počítá u každé maminky, kolik má plen, prádla. Působí to dosti prapodivně, jako kdyby maminky měly napěchované tašky podolským prádlem ??!!....
Kojící četa....
95% kojící čety sama děti nemá a "vyučuje" kojení dle literatury a odborných seminářů i když realita je úplně někde jinde. Já sama jsem byla svědkem, jak mojí sousedku z pokoje kojit nenaučily a plakala 2 dny nervově zhroucená, její dítě také plakalo pochopitelně a ještě k tomu jí vyhrožovaly, že když její dítě nenabere, takže domů nepůjde. Co to je za chování?????? Gestapo??? Naštěstí jsem sousedku poslední noc kojit sama naučila a miminko přes noc přibarlo 40 gr a paní se slzami v očích Podolí druhý den opouštěla s tím, že příště bude rodit raději v poli než v porodnici. Úplně jste ji odrovnaly vážené dámy!!! Bohužel neznám přesná jména osob, jinak bych je napsala.
Druhý šok: Chování personálu - byla jsem velmi udivena. Bylo tam pár osob milých a usměvavých, ale to je z těch desítky střídajícch se čet velmi málo.
To vše vám vykompenzuje jen vaše děťátko, které si žena po císaři, ale musí těžce vybojovat, jinak vám ho dají snad až třetí den.
Paní co roznáší jídlo..
To snad ani komentovat nemusím, velmi "sympatická dáma"....
Zásadní problém této porodnice vidím v tom, že naprosto nectí zásadu, že miminko, které tam porodíte je VAŠE miminko a ne jejich a že jste plná emocí a zážitků, které by mohly tolerovat a ne se k vám chovat jako k dalšímu číslu, které máte připevněné na ruce.
Pevně doufám, že jednoho dne se v Podolí všechny maminky budou cítit příjemně a ne jako pod těžkou diktaturou.
Ještě jednou děkuji JIPu
Předchozí