| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Nemocnice Prostějov

Dobrý den,

četla jsem si vaše příspěvky a musím s váma souhlasit. V Prostějově jsem rodila 2x v roce 2009 a 2012. Dva různé porody - císař a normálně. V případě prvního porodu císařem ( z důvodu polohy dítětě koncem pánevním)mi před termínem praskla voda a byla použita lokální anestezie (spinální Byla jsem spokojená nad míru s přístupem lékařů na sále i sestřiček na všech odděleních. Na JIP jsou to andílci! A na šestinedělí se krásně staraly! Ale víte proč? Protože císař je operace a oni se bojí, aby náhodou něco nezanedbali nebo neošidi, tak se o maminky po císaři starají krásně a s opratrností a ochotou! Naštěstí jsem měla za sebou předporodní kurz, že jsem věděla teoreticky jak se správně přikládá a kojí mimčo. To mi na vyžádání přinesli i na JIP po 2hod. po porodu. Kdybych si to nevyžádala, tak ho asi nepřinesou. Dobrý, malej se krásně přisál a pohoda. Když jsem chtěla, aby mi ho přinesli zase aspoň po 3hod., tak mi řekli, že stejně nemá hlad a že si musím odpočinout přes noc. To je sice pravda, že dítě hned po porodě nemá přísun mléka,ale hlavně je důležité přikládat, aby se vám vůbec správně vytvořilo! Pak další den bez malého - jen nošení na přisátí,ale na chvilku a pak mi ho začali přikrmovat - sice přes prst,ale stejně už byl zvyklej na pořádný příkrm-překrm. Tak jsem na pokoji kojila, naštěstí mě nechali protože mi to šlo díky tomu kurzu a divili se jak si vím rady, když jsem prvorodička. Předporodní kurzy s praktickým nácvikem kojení doporučuji!!!! a nejsou to ty v porodnicích!! :-) Pak to bylo docela dobrý a doma jsem jen po měsíci odstranila to přikrmování po prstě a krásně jsem kojila.
Druhý porod - normální jsem si odbyla taky v PV, protože jsem byla spokojená s přístupem personálu po tom císaři a s vybavením nemocnice. Je pravda, že je krásná, moderní, čistá a dá se jít na nadstandardní pokoj - doporučuji hlavně po císaři a jiné operaci po porodu! Na přirozený porod jsem se těšila, když jsem ho s prvním mimčem nezažila a byla jsem připravená psychicky na vše. A je pravda, že jsem chytla taky ty důchodkyně - jedna hodná a docela spolupracující a ta druhá megera, jak vrata! Takže naštěstí chodila víc ta hodná a když tam byl manžel, tak jako v poho. Po 10hod.se malá narodila,ale dala mi zabrat, protože měla skoro 4kg. Po porodu komplikace, takže jsem musela na operační sál a tam zase pohodička klídek a na JIP znovu andílci! Na šestinedělí jsem bojovala trochu se sestrama, když mi nechtěly přepíchnout kapačku a na dětském mě nechali nastěstí v klidu, protože jsem už uměla kojit. Takže do PV s císařem jo a na přirozený bych šla do OL - dam dělají bonding - dítě na břicho,prsa matky hned po porodu a nechají vám ho tam správně i 1hodinu, tak aby se mohlo samo BEZ násilí přirozeně přisát.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.