| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Nemocnice a SZZ Nymburk

duben 2014: Vybrala jsem si porodnici Nymburk, ač jsem z Prahy, z důvodu osobní porodní asistentky, která v porodnici rodí a porodnici mi také doporučila vzhledem k přístupu. Na péči porodních asistentek a jiného personálu si nemohu stěžovat- byly skvělé. Jedná se o téměř rodinné prostředí, které vynahradí fakt, že se jedná o staré prostory a zrekonstruovány jsou jen některé místnosti, jako třeba nadstandardní pokoj, který jsem měla rezervovaný (patří k těm dražím, podle toho, co jsem koukala na poplatky v Praze).
Možná přemírou snahy rodit co nejpřirozeněji jsem nakonec nastupovala k vyvolávání porodu :(, které na mě nepůsobilo jako na ostatní, tak jsem 3 dny dostávala různé tablety :(, aby se porod rozjel...po tolika pokusech už jsem měla pocit, že jsem v permanentní křeči a byl dohodnut termín císařského řezu na 41+5...ale vzhledem k tomu, že došlo k malému posunu, tak se termín porodu císařským řezem posunul...Už jsem si jen přála, aby porod (jakoukoli formou) proběhl. Termín císaře se posunul na 41+6 ráno, ale nakonec byl opět odložen na 42+0. Plodová voda mi nakonec praskla večer 41+6 a byla "špatná/ zkažená". Napíchli mě na monitor a oxytocin, který opět nezabíral, jak měl...dali dvojitou dávku...stahy jsem měla prý jak při porodu, ale porod stále nikde...Snahu jsem nakonec vzdala a vyžádala jsem si císařský řez, že na něj nebudu čekat do rána. Porodní asistentka můj postup schvalovala, protože bych na normální porod už asi neměla síly a byla velká pravděpodobnost komplikací (pan primář, který mě měl na starosti ovšem nesouhlasil). Byla jsem v péči primáře Aleše Tomana a nemůžu ho doporučit díky jeho přístupu. Na sále jsem si vyslechla, že nechci rodit apod. - s anesteziologem si mě pro to ještě dobírali. Skutečně velmi nepříjemná záležitost! Před půlnocí se narodil syn 4,2kg, 53cm,a obvod hlavy 38 cm! (sama jsem menší postavy). PA mi pak říkala, že bych velmi pravděpodobně takového macka nebyla schopná porodit a musel by ven např. "kleštěmi"...Bohužel krom pohmatu mi při příjmu nekontrolovali velikost mimča a tedy ani mou pánev, ač se díky břichu zdálo, že to bude obřík... No a druhý den syna odvezli na JIP do nemocnice v Praze... vrozená infekce-bylo to něco strašného...já musela zůstat v Nymburce a novorozeně Vám odvezou pryč. Naštěstí byl zvýšeně monitorován kvůli špatné plodovce, tak se infekce podchytila včas. Věděla jsem, že pokud by mimčo mělo nějaké potíže, tak bude převezeno do nějaké větší porodnice nebo nemocnice, ale měla jsem celé těhotenství naprosto pohodové a nebyl jediný důvod se domnívat, že by se mělo něco stát... Bohužel stalo... V nemocnici byl syn beze mne týden na atb, teprve pak jsem k němu byla hospitalizovaná. Partner k němu sice chodil 2x denně, ale to mu mamku nevynahradí...Řekli nám, že při špatné plodovce mělo být mimčo venku do 3hod. - což se cca dodrželo, ale jen díky mé intuici... jinak by se čekalo asi až do rána... Jsem moc ráda, že jsem šla proti doporučení primáře a možná zabránila většímu "průšvihu"... už takhle to bylo velmi těžké období. Takže v souhrnu: doporučuji porodnici pro přirozený porod a bez komplikací miminka, nedoporučuji péči p. primáře Tomana a pokud máte možnost, tak si raději vyberte porodnici, kde by v případě potíží převezli miminko jen o nějaké patro vedle...nikdy nevíte...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.