| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Fakultní nemocnice Královské. Vinohrady

Ve FNKV jsem rodila podruhé 31.8.2014, poprvé v r. 2008. Od té doby prošla porodnice příjemnými změnami – rekonstruované pokoje s vlastním soc. zařízením, nové vybavení porodního sálu (velmi oceňuji polohovací lůžko), obměna personálu...

Kolem 6. hodiny mě v ambulanci přijímal MUDr. Imrich Kiss, mladý, příjemný lékař. Byla jsem umístěna na „předpokoj“ s tím, že se pomalu otvírám a budeme zatím vyčkávat. Kolem 9. hodiny mne přišla zkontrolovat paní Dr. Lomíčková a zeptala se, jestli chci porodit dneska :-) Pravděpodobně mi udělala Hamiltona a poslala na monitor, to už se rozjely ty správné kontrakce. Následovala příprava, klyzma, všechno šlo dost rychle a na porodní sál. K porodu přišel pan Dr. Kiss, jinak se mnou stále byla jedna paní PA (jméno nevím jistě-tímto se omlouvám, snad pí Dýšinová).
Manžel dorazil skoro na poslední chvíli. Malá se narodila v 10:48, pan doktor mi ji hned po porodu položil na bříško, bylo to něco úžasného! Neskutečný zážitek! Pak teprve stříhali pupeční šňůru a přiložili k prsu. Nástřih jsem neměla, ale byla jsem lehce poraněná, 2 stehy.
Vše proběhlo rychle a kromě medikace na otevření branky bez tišících prostředků.
Nepříjemné bylo, že se do mě hned po porodu dala hrozná zima, divila jsem se, že pan doktor zvládl šití, jak se mi třáslo celé tělo.
Poté jsem zůstala i s manželem 2 hodiny na sále, zabalená do deky, kterou mi přinesla moc hodná paní PA.

Tímto bych chtěla panu doktorovi Kissovi a paní PA moc poděkovat za krásný a rychlý porod!

Maminkám doporučuji hned oslovit sestřičky z novorozeneckého o správný nácvik přikládání při kojení.
Hodnocení sestřiček z šestinedělí a "od čápa" vesměs byly milé, hodné... ale našla se mezi nimi i ta méně příjemná.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.