Dobrý den.
Přidám svoji zkušenost s touto porodnicí z června 2014.
Ivančická porodnice pro mě byla celkem jasnou volbou, protože bydlíme 11 km od ní. Rodit v Brně jsem nechtěla, protože zkušenosti mých známých jsou takové, že to tam bylo jak v továrně na děti. Navíc v této porodnici pracují doktoři, kteří se střídají v gynekologické ambulanci, kterou jsem navštěvovala, takže jsem věděla, co můžu čekat.
Plodová voda mi odtekla v půl 8 ráno, do porodnice jsme s manželem dorazili o hodinu později. Na příjmu mě vyšetřili, manžel vyplnil ještě nějaké dotazníky a dokumenty a odešli jsme na pokoj. Dostala jsem klystýr, kdykoliv jsem mohla jít do sprchy. Porodní asistentka chodila asi každou půlhodinku kontrolovat srdeční ozvy miminka a jak jsem otevřená. Když jsem poprosila o epidurál, bez problému a bez průtahů mi ho píchli. Když už jsem byla dostatečně otevřená na tlačení, tak akorát přišla MUDr. Kouřilová, ke které jsem chodila na prohlídky. Je to moc příjemná a milá doktorka. Stejně jako porodní asistentka paní Jahodová, která mi pomáhala vytlačit malého ven. Náš syn se narodil v 15:43 hodin. Asi po dvou hodinách mě převezli na pokoj a malého si nechaly přes noc u sebe sestřičky.
Do této doby bylo všechno v pořádku. Byl to poměrně klidný porod, bez komplikací a dokonce jsme se s paní doktorkou hodně nasmály u šití. Teď přijde to ale...
Nejhorší pro mě bylo to, že jsem neměla vůbec žádné mlezivo a malý plakal hlady. Zkoušela jsem ho přikládat, nechytal se, zkoušela jsem odsávačku...Jeden večer 5 ml mleziva a potom...NIC! Ani kapka. Byla jsem z toho na nervy, pořád jsem brečela, malý brečel. Hrůza. Naštěstí mu dávali trochu mlíčka ze stříkačky a glukózu. Co na tom bylo to nejhorší, že se na mě dívali, jako bych kojit nechtěla, že jsem prostě nějaká krkavčí matka, která nechce nakrmit svoje dítě a nikdo už nedokázal pochopit, že jsem neměla v prsou ani kapku, protože jsem byla ve stresu z toho, jak mě všichni nutí kojit. Na chodbě, v pokoji, všude kojení, kojení, kojení...Materiály, návody. Dokonce to zašlo tak daleko, že u mě na pokoji byla uspořádaná přednáška o kojení...Malý odcházel z nemocnice krmený umělým mlékem. Mléko se mi udělalo až doma, až jsem věděla, že jsem v klidném prostředí.
Jestli to mám shrnout, tak porod byl pohodový. Bylo o mě perfektně postaráno a všechno klaplo na jedničku. Měla jsem taky určitě jednu dávku štěstí
Co se týče oddělení šestinedělí, tak skoro všechny sestřičky jsou milé a ochotné, akorát každá mi pořád promlouvala do duše kvůli kojení. Nejlepší a nejmilejší sestřička na oddělení je jednoznačně slečna Kateřina Vrbková! Nebýt jí, tak tu poslední noc v porodnici nepřežiju!
Takže pokud nebudete mít problémy s kojením, tak tuto porodnici můžu jenom doporučit