Do porodnice mne přijali 3 dny po termínu z důvodu nedostatku plodové vody. Na malém pokoji nacpané tři ženy, nadstandart nebyl volný.Nějaký nepříjemný doktor mi udělal bolestivé vyšetření,a poté co jsem zakřičela bolestí mi do papírů napsal : pacientka nespolupracuje. dali mi vyvolávačku načež nastaly bolesti které jsem musela absolvovat na chodbě protože na pokoji měla paní návštěvu, početnou hlučnou rodinu konzumující palačinky a vůbec se neznepokojující mým začínajícím porodem. Naštěstí po několika hodinách se uvolnil nadstandart, kam jsem se štastně přemístila. Bylo mi řečeno že zaplatit mohu před odchodem z nemocnice. Pak následovala noc plná krvácení a bolestí, poněvadž byl víkend bylo mi řečeno že doktor přijde až ráno a dál se nikdo se mnou nezabýval.Když jsem zvonila na sestru že ze mně odchází krevní sraženiny velikosti kuřecích prsních řízků dostala jsem vynadáno proč otravuju. Přitom v papírech jsem měla napsáno rizikový porod a nutnost monitorace. Na to mi řekli že v nemocnici nemají kardiologa ani monitor??? Byla jsem prvorodička a cítila že něco není v pořádku, dítě chtělo ven a nemohlo protože jsem se neotvírala. Další den ráno mně doktor prohlídnul a vzal hned na sál. Tam jsem strávila dalších 12 hodin, které jsem musela prosedět v nepohodlné židli z ikey, umírala jsem bolestí páteře, potřebovala chodit, klečet, či do teplé vody ale nesměla jsem. Přemluvili mně at si nechám dát klystýr, přestože mám ztenčenou stěnu střeva. Poté začalo pravé peklo myslela jsem že se mi střevo protrhne.. Doktor neměl čas, jen protivná sestra na mně křičela když jsem začala omdlévat : chtěla jste dítě tak dejchejte!!! Nakonec jsem si nechala dát epidurál, jinak by museli udělat císařský řez. Napíchli mi páteř napotřetí pod vyhřezlou plotýnku, od té doby mám hrozné bolesti v těch místech, ale zabralo to a já se začala otvírat. Pak přišel doktor a řekl mi : ted tak půlhodiny netlačte, musím dokončit jiný porod a odešel za plentu kde řvala jiná paní. Jenže dítě už lezlo ven. Dvě sestry mi začaly doslova lokty válcovat břicho až malou vytlačily ven.doktor přišel na poslední chvíli a nastřihnul mne. Nikdo se mně na nic neptal, dítě odnesli , zhasli a nechali mně ležet ve stejné poloze na stole, jen ulkízečka prišla a vytřela. Po dvou hodinách mne odvezli na pokoj.Pár hodin po porodu přišla na pokoj sestra a chtěla okamžitě zaplatit za pokoj! v nemocnici není bankomat a tak moje máma musela přijet z prahy a zaplatit to.Jaké bylo moje překvapení když po dvou dnech po mně jiná sestra chtěla platbu znovu.. Prý chyběl záznam že už jsem platila. Nejhorší bylo chování sester na novorozeneckém, začátek kojení byl náročný, když mi to nešlo tahaly mi bradvky jak krávě až jsem dostala zánět, nutily mně kojit podle harmonogramu čímž nás s malou úplně rozhodily, nesměla jsem ji kojit když chtěla ale podle rozvrhu a ještě mi vyhrožovaly že když do tří dnů nepřibere nepustí nás domů a tvářily se že jsem špatná matka.Před visitou svléknout, vložku dolů a takhle rozbalená čekat třeba 20 minut na doktora. Jak za komunismu tyhle metody.. měla jsem chut vyskočit z okna. Přitom narození dítěte by mněl být nejkrásnější okamžik v životě... Jídlo bylo nedostatečné, jak můžou dát těhotné či kojící matce k snídani a k večeři jen jeden krajíc chleba s paštikou tavenákem nebo salámem junior? obědy celkem šly. po této zkušenosti mám strach rodit v čechách prý to jinde není lepší, rozhodně toto místo nedoporučuji!
Předchozí