Ahoj, přidávám recenzi na porodnici v Hořovicích, kde jsem rodila v dubnu 2015. Co se týče konkrétně porodnice, porodních sálů, lékařů a PA, nemám absolutně co vytknout. Přijímala mě PA Červená a paní doktorka Pelikánová. Obě skvělé, moc hodné. S PA se o mě ještě staraly dvě mladé studentky medicíny. Všechny tři mi celou dobu strašně pomáhaly. Rozdýchávaly se mnou kontrakce, radily mi, jaká poloha je u nich nejlepší, aby miminko sestoupilo do pánve. Chodily mě kontrolovat každou chvíli, vždy klepaly. Všechny si přečetly můj porodní plán, paní doktorka ho se mnou zkonzultovala, že prý vše splní, pokud nebudou žádné komplikace. Profesionální přístup. Dostali jsme se s manželem na velký útulný porodní sál, kde byl vířivka, žebřiny, relaxační míče, porodní stolička a provaz zavěšený od stropu. Na kontrakce jsem využívala porodní stoličku a byla jsem zapřená o ten provaz. Na pokoji byla televize, tak jsme jí měli puštěnou, bylo příjemné, že tam nebylo ticho. Využila jsem i vířivku. Ke konci se vystřídaly směny. Bohužel nevím, jak se nová PA jmenovala (mladá blondýnka s copánky), ale byla stejně skvělá jako ta předchozí. Převzala si mě paní doktorka Špičková (pravděpodobně, jestli si to jméno dobře pamatuju). Při střídání směn se se mnou všechny přišly rozloučit a popřát hodně štěstí... Rozhodla jsem se pro píchnutí vody, aby porod postoupil a to udělal pan primář Klán. To je doktor, kterýho si nemůžu vynachválit, protože v 8 tt mě zachránil před operací, kdy jsem měla zánět v břiše. Neskutečně mě pak povzbudil a odešel. Při samotném tlačení se mi věnovaly všechny PA, studentky i doktorka, povzbuzovaly, držely mi nohy, hlavu atd. Nejdříve jsme zkoušely rodit na porodní stoličce, ale nakonec jsem skončila na polohovací posteli a jsem za to ráda. I na ní jsme zkoušely rodit na boku, ale nakonec nejlíp vycházelo v polosedě. Můj porodní plán splnily (nebyl proveden nástřih, nechaly dotepat pupečník atd., bylo toho spousta), jen přeměření udělaly hned, ale to mi v tu chvíli vůbec nevadilo, myslím, že to nebyl záměr, prostě rychlý zvyk. Pan primář se na mě ještě přišel podívat a pogratulovat. Všichni mě i manžela chválili, jak jsme to skvěle zvládli, že to byl krásný přirozený porod, který jsem zvládla na jedničku a že manžel strašně pomáhal. Také se na mě přišla podívat moje gynekoložka a pogratulovala nám k miminku. Pak jsme byli s manželem a malou dvě hodiny na porodní sále, celou dobu jsem jí měla v náručí, kde mi sála z prsu. Poté nás přesunuli na šestinedělí. Šestinedělí už bylo trošku horší, ale jen co se lidí týče. Pokoj úplně super. Byla jsem v něm první den a půlku druhého dne sama, pak mi přidali jednu paní (pokoj byl dvoulůžkový). Na pokoji má každá postel svojí televizi s internetem a hrami (možná zbytečné, ale pro někoho to může být super. Vlastní koupelna se záchodem. K dispozici jsme měli neomezený počet poporodních vložek a všechno potřebné na miminko (kromě plen - příděl 3 ks na den). Musím bohužel říct, že některé sestry byly hrozné. Sestra od miminek - paní Lhotáková byla naprosto úžasná a se vším mi poradila. Za to její mladá blonďatá kolegyně byla dost většinou dost nepříjemná, malou mi vykoupala ve vařící vodě a prostě její chování bylo dost arogantní. Evidentně jí ta práce nebavila a sama prohlásila, že u mimin je nuda, že jí víc bavilo dělat s dospělými. Takový člověk tam nemá co dělat. Bylo toho víc, co mi na ní vadilo, ale nebudu rozebírat... Sestry, co se staraly o maminky, byly relativně v pohodě, ale některé taky měly takový trošku nepříjemný přístup. Je to holt o lidech. Dost mi vadilo, že každá sestra od miminek měla jiný přístup o starání se o miminka. Každá radila něco jinýho a člověk si spíš tak jako musel vybrat. Člověk se tam v podstatě musí o miminko postarat úplně sám (což je možná dobře, ale čekala jsem, že se maminkám budou víc věnovat). Ohledně kojení, pokud se sami nepřihlásíte, tak vám nikdo neporadí. Mě teda skvěle poradila právě paní Lhotáková, ostatní ne. Jinak strava výborná.
Předchozí