Přidat názor k období 23 měsíců
Hodně jsem se zasmála čtením článku i pár příspěvků. Ale k věci - 2 roky máme za měsíc. Kluk, třetí, ale opět naprostý unikát. Mluva - proč? Vždyť mi rozumí i tak... Občas něco řekne, ale zásadně nepapouškuje, říká jen, co chce sám - třeba BAGR, nebo DÁT GÓL (když chce hrát fotbálek). Jinak nějaké zvuky zvířat a znakuje. Všemu rozumí - to mě uklidňuje. Pomáhá a baví ho to - vyčistí krb - vybere popel, zaleje kytky, uvaří kafe na kávovaru. Nakrmí psa a dá mu povel, aby jedl. Uklízí hračky, prostě ho baví praktické věci. Miluje knížky, čteme několikrát denně. Nedávno začalo období, kdy nemusí cizí lidi - schová si tvář do dlaní. Nemusí ani ostatní děti, asi ho budu muset více brát mezi ně. Miluje vláčky, staví si sám hodiny a dívá se i na pohádky o nich. Tančí a má rád hudbu. Naprosto ignoruje tabuli s křídami, papírem a pastelkami. Maximálně ho baví magnetky. Jinak venku nejvíc odrážedlo, skluzavka, trampolína, pískoviště a domek na stromě - vyřádí se dost. Je úžasnej a hodně opatrnej na sebe, což jsme rádi.
Předchozí