Ahojda!
U nas ejde pekarna casto - co dva nebo tri dny peceme domaci chleba, receptik hodim
, je nejpodobnejsi tomu z obchodu a moc nam chutna. Cerstvy je nejlepsi, ale to i kupovany, ze. Ale da se snist i druhy treti den. Uchovavamho jen v uterce.
Obcas udelam obycejny bily, kdyz zaponeu koupit toastovy a udelame si i domaci toastiky.
Jinak hodne delam kynuta testa - zaviny, buchty, vence, koblihy a tak, s tim jsem se driv nepatlala, ze zadelavani me bolely ruce
Celkem casto delame i domaci pizzu, mnam
A pak co mam pekarnu, delam domaci knedle...vynikajici. Kupovane uz mi nechutnaji.
Obcas udelam domaci rohliky a tak, zkousim recepty z damy...
A tady Kminovy chleb:
100 ml mléka
300 ml vody
2 lžíce oliv.oleje(davam slunecnicovy)
1-2 lžíce octa(davam 2)
350g pšeničné hladké chlebové mouky
200g tmavé žitné chlebové mouky
1 vrchovatá lžička celého kmínu
1 vrchovatá lžička drceného kmínu
1 lžička cukru
2 lžičky soli
1 lžička suš.droždí
Menu c.3 – celozrnny chléb a dávám nejpropečenější verzi.
A Houskove knedliky:
• Mléko: 400 ml
• Sůl: 2 lžičky
• Žloutek: 1
• Pšeničná mouka hrubá: 800 g
• Rohlíky: 2 ks
• Čerstvé droždí Noli: 30 g
Ingredience vložte do pečící nádoby v následujícím pořadí: vlažné
mléko, žloutek a droždí. Ihned přidejte mouku, udělejte důlek a do něj
zahrňte sůl.
Pečící nádobu vložte do přístroje. Zvolte program 13. Stiskněte
“stop/start” tlačítko. Asi 2 minuty po začátku programu přidejte na
kostičky nakrájené rohlíky.
Na konci programu přístroj vypněte, vyjměte pečící nádobu a těsto je
připraveno k dalšímu použití. Těsto vyjměte z pečící nádoby, rozdělte
na 4 díly a vyválejte knedlíky. Nechte 15 minut odpočinout a potom
vařte v páře nebo vařící vodě 16-20 minut (po 8-10 minutách otočte).
Uvařené knedlíky vyndejte a ihned nakrájejte. Pokud knedlíky vaříte
ve vodě, propíchejte je vidličkou, aby se nesrazily.