Máme pekárnu asi 5 let a používáme ji čím dál víc. Chleba dělám většinou z rohlíkovýho těsta z Kuchařky naší vesnice.
Dlouho jsem sháněla sladký recept, nic mi moc nechutnalo, ale pak jsme v jednom časopise našla tohle:
400 g polohrubé mouky
250 ml mléka
1 balíček van. pudinku
75 g másla
balíček suš. droždí
1 balíček van. cukru
100 g cukru
1 vejce
100 g rozinek
50 g drcených mandlí (nebo ořechů)
1/2 lžičky soli
na potření celé vejce, cukr na posypání
Nasypu to do pečky, tekutiny první, pak sypké suroviny. Program klasik. Ještě teplé potřu vejcem a posypu cukrem, nebo se na to vykašlu a nechám tak.
Není to recept do pekárny, ale nevadí, původně je to recept na vánočku, je tam ještě 100 g hl. mouky, asi na podsypáním, nevím a těch 100 g cukru v receptu není. Původně jsem to dělala jako těsto, že to vyválím a upletu, ale nedalo se, takže to teď rovnou nechám udělat všechno a peču v pekárně a mám štolu.