| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Včera jsem tu narazila na "hlášku" z filmu a protože shodou okolností teď dělám na filmovém scénáři, zajímala by mne jedna věc - jak dalece vnímáte způsob mluvy filmových hrdinů?
Pro mne je dost zásadní, aby ve filmu ze současnosti lidé mluvili tak, jak se opravdu mluví. Aby postavy byly reálné a jejich styl vyjadřování tomu odpovídal. Nejen ve filmu - vzpomínám si, jak v pubertě spolužačky četly knihy Stanislava Rudolfa a mne na nich hned zarazilo, že tam puberťáci mluví naprosto nepřirozeně, úplně jinak než jejich vrstevníci, pro které je to určené... a nikomu jinému než mně to nepřišlo divný.
Obecně mi přijde, že se dnes hlavně v českých filmech strašně přehrává, až karikuje, navíc herci nehrají postavy, ale hrají sami sebe, jako kdyby se snažili urputně dokázat, že jsou herci (a scénáristé, že jsou literáti). Tohle ve starší generaci herců nebylo až tak markantní, přestože byli také často "monotematičtí" a zaškatulkovaní do určitého žánru. Jenže, když hrál třeba Jiří Sovák v komedii dělníka, byl vtipný dělník, ne vtipný Jiří Sovák.
Jak to vidíte vy? Díky za vaše názory, dost mi to pomůže v práci. ~;)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.