Monty - obávám se, že můžeš napsat scénář jako pámbu, ale zprzní Ti ho druhořadí herci, kteří do toho právě tahají "vlastní osobnost a kreativitu", což je to nejhorší, co může druhořadého herce potkat.
V dnešní době jsou herci, kteří zahrají postavu, nikoli sebe, už druhem téměř vyhynulým.
A protože mládežníci (i značná část střední generace herců) trvají na svých metodách a neznásilňování osobnosti režisérem, dramaturgem či scénáristou, můžou se ti staří stavět na hlavu - z filmu či seriálu je stejně příšerná a nezábavná ptákovina, neřkuli s.ačka.
Nevím, jaký scénář píšeš - já mám možnost koukat díky příbuzné jen do 2 seriálů - do jejich dramaturgie scénářů, ale taky si tam může psát kdo chce co chce - "osobnost" - hl. těch nejmladších, vyleze na povrch.
Pak se stane, že dle scénáře Pražák jak poleno, navíc v pubertě nepřetržitě používá slovo DĚCKA, mluví spisovně a řekne větu ŘEKL JSEM NAŠÍM, ABY !TADY! NECHODILI... !KDE! MĚ TO VEDEŠ? atp. Z toho mi fakt trnou zuby
A ještě s tím hraním - osobnost nebo role, vzpomněla jsem si zrovna nedávno, že ač nemám nic proti Dejdarovi, vždycky hrál podle mě jen různě obměňovaného Dejdara a jediná role, kterou mu fakt věřím a zapomínám, že je to Dejdar, je Ozzák
Zkrátka - piš si co chceš, budeš po zásluze...