Chtěla bych se také podělit se zážitky ze Slovan.
Mám dilema, protože po prvním porodu vím,že chci rodit jinde.Ale kde?
Porod,hlavně tlačení nešlo vůbec hladce,Natálka nechtěla vůbec ven.
Porodní asistentka byla profesionální,ale jaksi mimo,nezúčastněná.Měla jsem pořád pocit,že chtějí všichni na oběd a já zdržuju.Potom se kolem mě najednou srotilo snad 10 lidí,medici apod.Další sestra mi lehala na břicho,jako kdyby to byla její peřina.Za pomoci oxytocinu(na podporu kontrakcí),jsem nakonec porodila.Šití hráze si ještě dnes živě vybyvuji.
Pak přijel zřízenec,nadzvedl košili,šoupnul pode mě kvantum vložek a jelo se na pokoj.Snad by nebyl takový problém,kdyby tohle dělala sestra.
PO oxytocinu se se mnou dlouho pokoj točil a hořela jsem jak plamenomet.
Pár hodin po porodu,kdy mi bylo opravdu zle a o sezení na židli jsem si mohla nechat jen zdát,dorazila do pokoje "baba matrikářka" a velice arogantně přikázala,aŤ si jdu sednout ke stolečku,že musíme akutně vypsat formulář.Další věc,která je pohodlná pro porodnici,ale pro matku nesmyslná a nepříjemná záležitost.
Ale hlavní věc,kterou už nechci riskovat je, že nebudu mít dítě zase u sebe.
Vyfasovala jsem totiž pokoj,kde ležely jen mámy a děti nám vozili po 4! hodinách na kojení-jak za komančů.Samozřejmě to nestačilo mě ani Natálce,městnalo se mi mléko a díky porodnici jsem měla o pár dní později zánět prsu jako víno.
A ten pocit,jdyž jsem se ploužila na záchod kolem pokojů kde byly slyšet děti!Bylo to jako bych něco provedla a tohle byl ten trest.
Teď jsem ve 4.měsíci a nevím kam jít.Přemýšlím o Mulačovce,ale nemám dost informací.Přeju všem fajn porod a aby se to v Plzni konečně změnilo k lepšímu.Čau Pavla
Předchozí