| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

šmoulata
To, že někdo děti nebije neznamená, že si takové děti zákonitě vše dovolí, nemají žádné hranice a myslí si, že můžou všechno. Nebít dítě nemusí znamenat volnou výchovu.
Já neřeším každou prkotinu, někdy fakt zírám, za co všechno děti dostanou plácanec,takže důvodů k usměrňování mám míň. Vzhledem k tomu, že se snažím neřvat a řešit věci v klidu, tak často stačí zvýšit hlas a už je mu jasné, že jde do tuhého a poslechne. Kdybych řvala furt, nebo neustále plácala, tak to přestane vnímat a nebude to fungovat. A motivaci používám spíš pozitivní, než negativní, viz RaR. Vždycky pravda neposlechne, ale to je u takhle starých dětí běžné. Dúležité je aby poslechl v situacích, kdy je to opravdu nutné.

Sama jsem byla coby Au-pair v Anglii v rodině se 7 dětma a ti ze zásady tělesné tresty nepoužívali. Ty děti byly zdravě sebevědoé, živé, ale slušně vychované a rozhodně jim nepřerůstali přes hlavu. Takže to opravdu jde i jinak, než plácáním, vidím to i okolo sebe u pár rodin. Nezatracuji úplně tělesné tresty, ani ty, co takhle vychovávají. Na některé děti to je asi to jediné co funguje, jen mi připadá, že se to tady používá příliš často a brzo, prostě jako první způsob výchovy, místo aby to bylo to poslední, po čem rodiče šáhnou.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.