Přidat odpověď
a vy si fakt myslíte, že to lácnutí, který nebolí, mu tak moc ublíží? že ho to tak moc poníží? no já nevím, mám kluky 3 a myslím si, že jsou naprosto v pohodě, nestresovaní, navíc opravdu hodní, a to i podle učitelek ze školy školy,
a to, že dostali při nějaké příležitosti po ruce nebo přes plinku jim určitě nesnížilo sebevědomí, i když na druhou strnu musím uznat, že občasný snížení sebevědomí by potřebovali ještě teď, třeba to zkusím plácnutím přes ručičku, to bude ponížení :)))
já jsem zastánce zlaté střední cety, ani velká přísnost, ale ani naopak, pokud mě dítě něčím naštve, tak musí vědět čím a musí to vědět hned a podle svýho věku, prostě použiju to, co zabere nejrychleji
ale klidně si dál vysvětlujte, že se něco nedělá, že se nesmí
mám takový jeden opravdu jednoduchý příklad. Když mýho bráchu kouslo naše štěně, brácha ho kousl taky, od té doby pes věděl, že nesmí, jeho nekousl už nidky a mě, protože jsem jenom vysvětlovala, tak hryzalo vesele dál§ časem se to taky odnaučil, ale bráchova metoda byla určitě rychlejsí a pes ho poslouchal i jako dospělý
ne že by dítě bylo pes, nebo mělo stejně poslouchat, to roxhodnš ne, ale pokud pochopí autoritu včas, bude to jednodušší hlavně pro rodiče
ponižující může být plácnutí dítěte nad 3 roky, ale do té doby ať je to klidně dočasný ponížení (hahaha) a naučí se poslechnout
každý svýho štěstí strůjcem
Předchozí