| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Dojanko, já se pro látkovky rozhodla tak, že jsem při hledání materiálů pro diplomku v medical journalu z "nudy" (nechtělo se mi pracovat...) hledala informace o miminech a narazila na jednorázové plenky a nejednoznačnosti o tom, jak je to super (dioxiny, riziko astmatu, ekzémy, neplodnost apod.). A tehdy, v knihovně AV jsem se rozhodla, že budu svého syna balit rozhodně do látkých plínek. Začala jsem se čtvercovkama (tehdy jsem nic jinýho neznala). Ale u kluka to byl děs, byl průtočnej, za hodinu proscaný 3 čtvercovky, denně jsme prali 40-50 ks čtvercovek (on navíc ještě tak 8-10x za den kadil, takže se přebalovalo prakticky furt a to i s jednorázovkama, když jsem měla týden migrénu, za den jsem vyhodila 15 jednorázových plínek, což byly naše 2 plné odpadkové koše > tehdy se k těm našim důvodům pro látkování přidala i hrůza z odpadu, co ten malý človíček produkuje). Kdybych neobjevila moderní kalhotkové látkové plenky a tuhle diskusi na rodině (pozor - již před 5 lety!!! ~t~), nevím, jak bych dopadla. Moderní látkovky mě ale zachránily a bez problémů jsem odlátkovala dvě děti - s prvním jsem s látkovkama i chodila do školy (od 3 m) i do práce (od 5 m) a jezdili jsme na víkendy s kamarádama jako za bezdětna - naprosto v pohodě a bez problémů. Základem pohodlného látkování totiž pro mě bylo mít dostatek plínek, abych nemusela čekat večer na vyprání pračky. S dcerou už jsem látkovala jenom s kalhotkovýma plínkama a jí jsem přebalovala po každým vyčurání. Kluk se odplenkoval v 18 m, splehlivě (sám si říkal) to bylo až ve 20 m. Dcera se tak nějak odplenkovávala nenápadně od 10 měsíců, v 18 spolehlivě bez plen. Přisuzuju to trochu látkovám a hodně tomu přebalování po každém vyčurání.
A třetě - to půjde taky do látkovek.
Kluk navíc měl s jednorázovkama potíže - měl sklony k ekzémům (já atopik, astmatik) a po jednorázvoce měl prdelku hned červenou. Dcera tyhle potíže nemá, mů kůži bezproblémovou, ale stejně - u holky mi to pro mě vnitřně přijde ještě horší, nechávat ji v načurané plíně s polyakrylátem sodným :-©
A po 5 letech s dětma látkový plínky zvládáme v pohodě, čas nám to zabere už fakt minimální. A´t už jde o přebalení (přebaleno mám za 60 vteřin, když na to přijde) nebo o péči o plíny (zapnout pračku, vyndat z ní, pověsit a uschlé složit do skříně). ~s~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.