Přidat odpověď
Já měla těhu cukrovku korigovanou jen dietou tuším 8,6 už nevím přesně. A pak i dalších pět diagnoz...
Ale mimčo se narodilo 37 a něco s 2,6 kg a pak po porodu ještě samozřejmě zhublo takže drobek s 2,4 kg - 45 cm, hubeňoučká, ale je fakt, že jsem měla i vysoký krevní tlak a ležela v nemocnici.
Na cukrovku jsem měla jen dietu a vím, že když jsem ujela (díky nemoci mi zbylo z jídla jako neškodé už jen to sladké) tak jsem to i na sobě poznala - sucho v puse a takový zvláštní pocit tak hoďku dvě po jídle, to jsem věděla že jsem přestřelila a pak už takové jídlo nejedla. Krevní testy mi dělali jen v nemocnici a bez sladkého a pečiva to bylo naprosto v normě, ale když jsem si dala sladké a pak test od cukrovkářky na pokoji tak jsem měla skoro deset hodnotu a bylo mi blbě.
Na inzulín to prý nebylo. Ale spíš ono se pak po porodu dporučeje ještě v šestinedělí dodržovat cukrovkouvou dietu...já měla skoro až do roku občas ještě ten pocit, že "je to blbé" jako v těhu. Takže mi nezbývá doufat a chodit co dva roky na kontrolu. Ta po těhu už byla na hladiny OK a to jsem se mezi odběry krve najedla sladkého a pečiva abych věděla jestli už je to OK a bylo.
Takže asi vůbec při cukrovce pokud o sebe a mimi pečuješ (dieta nebo inzulín) nemusí být veliké miminko!
Předchozí