Já pobírám přídavky, sociální příplatek, příspěvek na bydlení.
S tím bydlením mi před dvěma roky poradila známá, že je to možné udělat tak, že si zvýšíte zálohy na vodu, topení, tím vám naskočí vyšší částka na posouzení příspěvku, pak pobíráte o to víc. V ročním vyúčtování Vám to co zaplatíte navíc potom vlastně vrátí (zkušenosti s družstevním bytem v paneláku).
Mimořádné dávky - pokud se pohybujete kolem hranice životního minima, zkuste o tuto dávku zažádat, ideálně například v září kdy se platí kroužky, nebo v lednu, to je to samé, případně když náhle odejde nějaký spotřebič který je důležitý (nemyslím tím plazmovou televizi
. Nic horšího než že Vám dávku zamítnou se nestane. Já podávala žádost na podzim, s tím že jsem dokládala výdaje za kroužky na 2 děti kolem 10 tisíc, k tomu školní pomůcky ... a dostala jsem 1500 Kč. Ale dobrá dávka navíc.
Některé zdravotní pojišťovny Vám taky dají různé příspěvky, které jde využít.
Při nízkém příjmu jde na poště požádat o osvobození od placení rozhlasu a televize, platí potom půl roku, pak je třeba znova zažádat.
Nebo můžete zkusit když Vám třeba končí smlouva třeba u tarifu na mobil, tak zkusit operátorovi říct, že chcete končit, oni se vás budou snažit za každou cenu si udržet a nabídnou vám mnohem výhodnější podmínky, mají různé bonusy a tak.
Nic jiného mě zatím nenapadá.