Přidat odpověď
Já jsem otěhotněla měsíc po registraci na pracáku, před tím jsem zkoušela dělat na živnosťák, ale moc mi to nešlo. Mám zdrav. omezení, nemám tolik prac. možností, navíc v našem regionu. Brala jsem asi 3000, 4 měsíce do porodu nic. V té době jsme měli jedno dítě. Manžel bral asi 14 tis. A neměli jsme nárok ani na přídavky, protože mi x let zpětně počítali do příjmů 90 000, co mi dluží bývalý zaměstnavatel. Ty prachy nikdy nedostanu, ale pořád se mi počítají všude. Žádné příspěvky jsme nedostali, hypotéka na koupi nemovitosti (stoletá rujna, žádné nóbl sídlo) nikoho nezajímá, započítává se jen nájem. Ale taková hypoška je v podstatě nájem bance. Nezaplatím-jdu pod most. Ještě měsíc před porodem jsem občas musela dělat masáže a šestinedělí jsem taky nemohla dodržet. Jinak bysme chcípli. Nikoho to nezajímá, že nejsi vyžírka. Kdyby manžel byl doma a tím ušetřil 2500 za bus do práce, měli bysme o 1000 víc, než když dělal. Jsou to hňupi. Jízdné do zaměstnání nikoho nezajímá. Je to tu nastavené jen pro nefachčenky.
Předchozí