My ho máme ve vedlejší vesnici, takže si tam pro něj příležitostně jezdíme. Většinou vezmeme kolem osmi, deseti litrů, převaříme (prý stačí ohřát a nemusí přejít varem). Asi 2 litry necháme k okamžité spotřebě a za zbytku uděláme jogurt a sýr. Děláme takový jednoduchý sýr, kdy se ve velkém hrnci udělá jogurt a pak se jogurt přendá do plátýnka a nechá vykapat syrovátka. Před vykapáním tam přidávám sůl a třeba na jemno pokrájenou sterilovanou papriku i s nálevem (vykape spolu se syrovátkou a sýr ochutí). Nebo dělám olivový, bylinkový, houbový. Pak to mažem na chleba a je do mňamka. Taky jsem dělala třeba bez ochucení a pak jsme to měli nasladko v dortu s piškoty a ovovcem.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.