Znám to taky moc dobře a potvrzuji, že se to zlepší. Trošku bych nesouhlasila s paní doktorkou, že je bez problémů nechat dítě "dudlat" jak dlouho chce. Samozřejmě, že je nelze odtrhávat od prsu, ale nechávat ho dlouho, když je jasné, že nepolyká, není rozumné a to hlavně z toho důvodu, že na bradavce mohou vznikat trhlinky. Alespoň mě se to ze začátku stávalo. A podotýkám, že to nebylo způsobeno špatnou technikou kojení, tu jsem měla nastudovanou ještě v před porodem.Teď už se ale prsa "otužila" a je to dobré. Matyáš už navíc změnil zvyk s tím, jak vyrostl.Takže když dudlá (to se pozná,nepolyká a v pusince nemá po vyjmutí mlíčko), tak mu opatrně vyndám prs z pusinky,a když pláče,tak ho utěším jinak. Usínání jsme začali "pilovat" v postýlce od 6. týdne a díky bohu se to malý naučil a nedělá mu potíže. Zkrátka tam u něho jsem (musí být zhasnuto), dávám mu dudlíka, zpívám mu potichu, dokud neusne. Dříve to trvalo třeba tři čtvrtě hodiny, teď třeba i jen 5 minut. Držím palce a fakt se to zlepší!
Předchozí