| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Rehabiliťačka mi říkala, že prý v botech přes kotník je sice noha fixovaná, ale zamezuje se přirozenému pohybu v kotníku, což prý odnáší vývin svalů a chodidlo. Takže prý se do roku a půl nemají nosit pokud možno žádné boty, jen capáčky, a potom botky pod kotník. Jenže! Zrovna teď jsem se opět vrátila z rehabilitace a tam mi jiná rehabiliťačka povídala, ať dceři (ve věku rok a kousíček) koupím botky, protože už se snaží většinu dne stát, a ať jsou prý přes kotník, protože je drobná (vahou odpovídá tak dítěti do devíti měsíců), svaly neudrží kotník ve správné poloze a je ohrožen vývin kůstek v noze. Jedním dechem pak ale dodala, že prý by děti měly nosit boty přes kotník do tří let aspoň. Takže mám dva opačné názory od dvou odbornic ve stejném oboru a jsem z toho janek. ~a~

Většinová produkce dětských botek je přes kotník, takže takové boty budou mít všude. Když se dozvím o obchodech, kde mají i ty pod kotník, můžu tam s dcerou dojít, vyzkoušet více typů a v každém ji nechat nějakou dobu šlapat po prodejně, abych viděla, jak staví nožičku. To už je jediné, co mi může pomoct k rozhodnutí, protože to je evidentně na mě - odborná shoda neexistuje. ~d~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.