Přidat odpověď
Loudo, prostě to zkus a uvidíš. Já nehlasuju pro žádnou variantu, protože si nemyslím, že by nějaká byla jednoznačně lepší, jsou různé děti i matky, dnes jsou obrovské možnosti a ani s látkovýma plenama není tolik práce, které měly naše mamky s vyvářením čtverců a podobně. Dá se ušetřit i utratit, za čtverce dáš "pár korun", ale dají se požídit i takové vymazlené barevné látkové kalhotky stojící mnohonásobně více:)
Já používala jednorázovky, ani ne tak z nějakého přesvědčení, prostě jsem se tak u prvního rozhodla a u dalších neměnila. Kluci používali cokoliv, holčičce kupuju ekopleny, bo se mi jevila citlivější. Neopruzují se, nemají žádné potíže, ani kožní, ani močové, odplenkování myslím na typu plen nezáleží, spíš na povaze dítěte a rozhodnutí matky:)
Pro mě jsou jednorázovky pohodlné, ty ekopleny nejsou žádný igelit, mě asi na látkovkách neseděl ten obrovskej zadek, co ty děti mají:) no a praní, i tak mám dojem, že pro 5-člennou domácnost stále jen peru a jede sušička, jsem docela nedisciplinovaná a koš na prádlo často přetéká, smrdět mi tu pokakané pleny, byť naložené, asi ne. Pro disciplinovanější matku je to ale dobrá volba:)
Předchozí