No, ono asi záleží na tom, co kdo chce. Mám taky požadavek, co v žádném případě ne - ani omylem už nechci v sobě mít opiáty, s výjimkou operačně ukončeného porodu. Mám pocit, že snad je lepší aby v případě velké bolesti radši třeba utloukli do bezvědomí, než mi ještě někdy dali tu příšernou směsku :o) Pro někoho je důležité zase něco jiného, tak proč ne.
Že je lepší porodní plán využít k výběru vhodné porodnice, než ho použít jako "bojového plánu" v nevhodné porodnici, to jsem snad napsala dost jasně a upřímně doufám, že i do konce mého těhotenství půjde všechno stejně dobře a já nakonec porodím někde, kde "bojovat" nebudu muset :o) Však i v Praze mám vybranou porodnici, která sice z hlediska "přirozených porodů" nemá tak dobrou pověst, jako Vrchlabí, přesto ji má tak dobrou, že bych v ní nemusela mít problémy. No, bohužel asi jako jediná z těch šesti, nebo kolik jich tu máme :o( Samozřejmě, když nepočítám CAP, u kterého člověk nikdy nemá jistotu, jestli to jedno místo zrovna nebude obsazené.
S těmi reverzy to byla jenom taková teoretická úvaha, když už to tu Jitka nadnesla. Nicméně už jsem to několikrát četla v rozhovorech s porodníky, že by je žena měla podepisovat, když odmítá "klasickou léčbu" (rozuměj - běžné výkony jako je klystýr, infuze, nástřih a tak) při porodu, které se onen porodník drží zuby nehty díky "zdravému konzervatismu" :o).
S.
Předchozí