| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

ahoj, dcerku ti neporadím - ale syn za 20 dní 8 let, mandle nosní vyndána a krční zmenšena letos v únoru, mo mém několikaletém váhání a odkládání.

Jako mimčo do roku byl hodně nemocný, nalokal se při porodu zkažené plodovky a měl hned 2h po porodu antb, kvůli zánětu v plíci. Antb za první rok života měl asi 6x. Pak do dvou let relativně klid, ve dvou nastoupil do školky a ve dvou a půl měl 6 týdnů vleklý zánět nosních dutin přidružený zánět horních cest dýchacích. Od té doby chrápal. Mandli nám chtěli vyndat už tehdy.. mě se zdál na to malý, tak jsem vyčkávala, jestli budou nějaké obtíže.
V podstatě do 4,5 než se narodila dcerka, tak byl docela OK, sem tam něco, rýma, kašel, jednou meningokok v necelých čtyřech, ale žádná hrůza.

V těch čtyřech mu začali spálové bacily které se nám neustále vraceli a měli čím dál horší průběh. Při každém infektu se synovy mandle jak nosní, tak krční příšerně zvětšovali.
Nastoupil do první třídy a ta byla celkem v pohodě, chyběl tak nějak normálně, akorát před prázdnama jarníma se mu vrátil zase spálouš, kterej uhodil dost hrozně teploty nejvyšší 41,2°C vůbec nešly srážet. V horečkách byl celý týden, nejedl, nepil, hrozili nám kapačky, shodil skoro 5 kg, což při své váze 22kg bylo hrozný.
pak zas pokoj, ale od začátku školního roku druhé třídy katastrofický. Furt nachrcanej, zjistili mu infektové astma, alergie zatím prokázaná žádná, z většných antb oslabená imunita.
rýmu měl snad od září až do operace v únoru, myslela jsem, že nás ani neodoperují.
Ale jak píšeš ty - furt zelená rýma.. ale na rtg čisté, už to prostě vytíkalo jen z těch mandlí.
Jak měl velké nosní mandle vím až po opraci - (protože přes gigantický krční mu na ty nosní nešlo ani vidět)
Ty nosní byli podle zprávy obrovské laločnaté.

Zatím jsem skeptická a vyčkávám - ale osobně vidím velké zlepšení. Od operace se syn cití mnohem lépe, v noci krásně dýchá, nestává s pytlema pod očima z neustálého nevyspání a ťuk ťuk od operace ani neměl antb.
Léky na imunitu jsme už dobrali, na kontrolní odběry jdeme v červenci.
Pár dní zameškal.. ale spíš proto, že je astmatik a občas dost chrcá a paní učitelka mi ho pak posílá domů i přesto, že mu vlastně nic není. Bohužel je ještě malý na to, aby si uměl nainhalovat ventolin bez adaptéru a ten je zas tak velký a lehce rozbitelný, že mu ho s sebou do školy prostě dát nemůžu.

Takže za mě můžu doporučit.. ale syn kromě rýmy měl ještě to, že se mu fakt hodně špatně v noci dýchalo.. a k tomu ty krční - které měl už i zdravý jako gigantický knedlík přes celý krk. Huhňal už i při čtení.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.