Přidat odpověď
Magdaleno - čtu a nevěřím - nebo spíš věřím. Já nějak nechápu, co chceš řešit s terapeutem. Manžel evidentně má zájem mít tebe doma, komplet servis od tebe, a venku se prezentovat s milenkou. Na rovinu ti říkám, že pokud tvoji známí uvidí, že ty nic nepodnikáš, budou brát, že mu to toleruješ. Něco podobného zažila moje mamka. Stručně. Otec si našel milenku (mladší než jsme my, jeho děti), rozvádět se nechtěl (proč taky), doma se odstěhoval do jedné místnosti, bavit se o ničem nechtěl, on žádný problém neměl, nikdo jsme ho nechápali, on by šťastný, začal být verbálně na mamku zlý, schazoval ji před lidma....mamka z toho byla na nervy, mohli jsme brečet, prosit, řvát, vyjednávat, vše bylo marné. Jemu to bylo jedno a ustoupit nechtěl. Mamka podala žádost o rozvod, táta přesto zůstával doma. Pořád jsem ji říkala, že dokud ho nevyhodí, zůstane tu - taky ano. Když je máma nachytala spolu, tvářil se jako - ty jsi nemožná, co tu děláš, stejně nic řešit nebudu. Ten den ho máma zabalila a vyrazila z baráku. On fakt čekal, až to mamka vyřeší za ně, sám i prohlásil, že žádost případně bude muset podat ona, protože jinak by to vypadalo, že se rozvádí kvůli ženské a že to není pravda.Jsou rozvedeni, on se s ní tahá dál, nechápe, proč ji nesnášíme, on je ten ukřivděný, ublížený a ještě se snaží tvářit naštvaně, kolik že musel mamce dát ve vyrovnání. Takže moje rada zní - řekni, že musí okamžitě skončit, že nejsi služka.... když nebude chtít, zažádej o svěření dětí (teď ani nevím jestli je máte) do své péče dřív než to udělá on, podej žádost o rozvod, zajdi za právníkem a vykopej ho z bytu. Máš svou hrdost!
Předchozí