Přidat odpověď
Jano, ze své zkušenosti a opozorování známých můžu říct, že odplenkování nezávisí na typu plen. Ty jsi mu je měla vzít před rokem, teď to půjde mnohem hůř, mám taky syna zhruba 3,5 roku a neexistuje síla, která by s ním hnula, pokud se pro něco rozhodne či nerozhodne. Pleny teda nemá (jen na noc), zbavil se jich před necelým rokem, v 2a 3/4 a taky to nebylo jednoduché, látkovky by mu nepomohly, klidně seděl v mokrém a pokakaném ani nehnul brvou.
Starší syn, který neměl pleny od 1,5 roku se to naučil mnohem rychleji a ve větší pohodě, s druhým jsem to prošvihla, bo se narodilo třetí mimino a já neměla morálku, a bylo to pracnější.
Bude teplo, prostě mu je vezmi, nech ho jen v tričku doma, nedebatuj, nepřikazuj, prostě nachystej nočník jako něco samozřejmého, pochval za jakýkoliv úspěch.
V tomto věku už bych ale viděla, řešit příčinu, proč se nechce odplenkovat. To je jen otázka, ale nejsi třeba moc dominantní mamka a nezvolil si tohle on jako způsob, co může ON sám ovládat a tím i tebe? Když já se synem bojovala, nikdy nespolupracoval a nic se neučil...
Předchozí