Nel, myslím, že je velmi naivní si myslet, že plemeno si vyberu takové a takové a ono splní mé požadavky. Může to napovědět, to ano, ale nakonec stejně vždy záleží a bude záležet na kočičce jako takové. Já mám modrého briťáka. Je to miláček, hodně rád si povídá, svým způsobem je i mazel, ale musí si přijít sám dle nálady. Teď u něj probíhá zvláštní období, už několik měsíců mě nenechal vyspat. Prostě sedí na noc a pak nad ránem, kolem páté u okna a ječí. Byli jsme na kastraci v domnění, že volá kočičky, nepomohla. Buď je to prostě jen puberta nebo se pořád nesrovnal s mým odchodem od partnera, stěhováním a novým prostředím. Těžko říct. Teď jsme v garsonce, nemám před ním úniku, tak občas fakt pletu nohama. Tím chci říct, na tvém místě bych si vybrala podle "obvyklého popisu plemena", podle PŘEDPOKLÁDANÝCH vlastností, což by ta britka klidně mohla být (jen jsou teda větší, my máme 6 kilo), vyber si barvu (bílé britky jsou NÁDHERNÉ) a pak dej na instinkt. Obejdi klidně víc chovatelů, pomazli se s koťátky, všechny si je oňufej a až TO ucítíš, budeš vědět, že je to správná volba.