Sharien, ne já ji neměla, mám kamarády co ji mají a vím co říkají. Jsou hlučné,dominantní, oproti obyčejné kočce jsou komplikované, psí povahu mají hlavně v tom, že se dají dobře cvičit a jsou velmi oddané.
Přečti si na netu co o nich píšou chovatelé. Náročné, hlučné, velmi oddané, temperamentní, se silnou vazbou na člověka...
Kolegyně v práci má Siamského kocoura a protože ho hodně rozmazlila, musí ho brát všude s sebou jinak kocourek nežere. Téměř denně je od něj doškrábaná, páč si ho nechala přerůst přes hlavu. Je to celkem extrém
Neví co s ním, tak mu kupuje antidepresivní kapky, přitom to zvíře jen nezvládla
Každá kočka se dá naučit, zvyknout. Jde o to, jak se jí člověk věnuje. Přehlížet to, že kočka je velmi citlivé a inteligentní stvoření se chovateli nevyplatí nikdy. Často to končí tak, že nespokojená kočka močí všude po bytě a majitel neví co s tím.
Mluvím o žárlivosti koček, nehaním žádné plemeno. Kočky miluji, snažím se zakladatelce pomoci. Třeba Habešanku strašně chci, ale zatím ji mít nemohu.
Já bych si jako první kočku, u které se budu chovatelství koček učit, Siamku určitě nepořídila.