Přidat odpověď
Studovala jsem státní VŠ a vystudovali se mnou takoví jelimani... darmo mluvit. VŠ titul u nás může mít podle mě kdejaké tele. Pravda, třeba na Matfyzu to nebude tak snadné, ale pokud člověk není vybíravý, tak jistě najde přiléhavou státní VŠ humanitního směru, kde titul určitě získá. Za mě - kvalita je mnohde velmi VELMI špatná. A to i na zdánlivě prestižních školách. Ono je to možná taky tím, že - VŠ pedagogové se živí i jinou prací, takže to tak nějak odbývají, nebo učí jářku 30 let, s tím, že neex. tlak, aby se v oboru nějak zlepšovali, nebo si honí svá akademická trika a praktický profesní život (tedy to, pro co by své studenty měli připravit) jim zcela uniká. Zkrátka je to takové akademické akvárium. Dále VŠ jsou státem financovány podle počtu studentů - tím pádem je tu jistý zájem mít studentů hodně. Dále celkovou úrovní vědy a povědomím o autorských právech (hovořím o humanitních směrech) - sami otitulovaní někdy nechápou rozdíl mezi opisováním cizích myšlenek a citacemi. Resp. správně citovat neumí. Zkrátka - myslím si, že je to fakt hodně špatné.
Předchozí