Přidat odpověď
Pozor ale na to, že do mojita v žádném případě nepatří naše běžná máta peprná, ta mentolová chuť prostě nemá s kubánským mojitem absolutně nic společného. Je lepší si před létem koupit v zahradnictví speciální druh máty, to je pak úplně jiná chuť, je to sakra rozdíl... Kdysi před lety jsem coby studentka holdovala mojitu na stáži na Kubě a úplně mě uchvátilo, takže teď už si bez něj léto nedovedu představit. Doporučuju sehnat si tzv. mátu mojito, nebo mátu jamajskou (prodává např. zahradnictví Krulichovi v Praze na Petynce, tam jsem ji aspoň koupila já, ale možná to vedou i jinde), neskutečně krásně to voní... pak lístečky podrtit s trochou hrubého třtinového cukru v hmoždířku, až pustí šťávu, dát do vychlazených sklenic se spoustou ledu, a pak podle chuti přidat perlivou vodu, limetkovou šťávu (krásné jsou i celé kousky limetky i s kůrou), dosladit je lepší sirupem udělaným z třtinového cukru (cukr zalít trochou vody a svařit - vydrží v lednici ve skleničce dlouho, takže se může udělat předem větší množství a postupně odebírat), pro dospělé podle chuti bílý kubánský rum. Hlavně pozor na tu mátu - fakt tu peprnou mentolku NE, pak by to byla ústní voda a ne mojito...
Předchozí