Přidat odpověď
Krkonošské kyselo :
Chlebový kvásek(v Krkonoších a Podkrkonoší kdekoliv koupíš pod názvem: Těsto na kyselo) a houby zalijeme asi 500 ml vody a necháme namočené nejlépe přes noc, samozřejmě zvlášť houby a kvásek. Druhý den dáme do 1 l vody vařit houby i s vodou, ve které se namáčely, přidáme kmín a vaříme doměkka..
Na sádlo dáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Jakmile je cibule usmažená, rozklepneme vajíčka a necháme srazit Když jsou houby měkké, vlijeme rozkvedlaný kvásek a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme smažená vajíčka, promícháme, ještě chvilku povaříme a odstavíme z ohně. Osolíme a podáváme s brambory, které jsme si uvařili ve slupce, oloupané dáváme na jednotlivé talíře a zalijeme kyselem.
Předchozí