Přidat odpověď
Mandelinko, no tím, že si někdo půjčí peníze, byť na studium - což je jedna z mála půjček (kromě hypotéky), které uznávám, pak automaticky začíná žít na dluh - to je prostě fakt, není důležité, jak to pojmenuješ.
Není to stejné jet na dovolenou za prachy, které bych mohla dát dětem na studium a brát si úvěr na novou káru.
Mojí prioritou prostě není dovolená (tím méně auto na splátky), ale vzdělání mých dětí. Když to nepůjde, nechť si úvěr vezmou. V pořádku. Osobně si neumím představit, že si válím šunky na Bahamách a dítě si musí brát úvěr na školné.
Leč tohle podle mě není nemístné umetání cestičky. To že případně nenastoupí hned po VŠ, ale bude si ještě užívat prázdniny - inu nechť tak činí, ale to já už financovat pochopitelně nebudu. Jsou to rozdílné věci.
A opakuji, svého studia si vážím, i když jsem si ho nemusela platit (navzdory tomu, že jsem během VŠ fakt napracovala hodně hodně hodin - holt něco se jíst musí a mě se chtělo ještě kouřit, popíjet piva a občas vyrazit do kina - příspěvek rodičů pokryl jen bydlení). Podobně to hodlám vést s vlastními dětmi.
Předchozí