Přidat odpověď
Na malé mimi není třeba až tak moc věcí. Dokud spal Kubík v zavinovačce, tak potřeboval v podstatě jenom košilky (trička jsou možná lepší, ale já jsem se ze začátku bála a ono i to miminko je hodně "nemotorné", i když pak jsem jim taky přišla na chuť). A těch jsem měla pořád málo, protože prcek blinkal i třikrát za sebou. Ale vypomohla mi kamarádka se zapůjčením. Taky bych doporučila alespoň dvoje povlečení (šila mi ho mamka)do postýlky a alespoň dvě zavinovačky (my ji měli 3 týdny, pak už se do ní Kubík nevešel). Pleny používáme od narození papírové (dávají se i v porodnicích), ale látkové jsem taky nestačila prát (do zavinovačky, do kočárku, na říhání, do postýlky..). Kosmetiku jsem nějakou přinesla z porodnice (sponzorské dary)a něco co jsme kupovali. Ale ty nejdůležitější prostředky (na opruzení, na prdíky) nám předepsal lékař hned v první poradně. Co se týká koupání -pokud máte sprchový kout, tak vaničku určitě užijete a já měla i podložku, ale je potřeba sladit velikosti. Dneska bych asi koupila jenom dětskou koupel (my dáváme Johnson´s) a olejíček (dobrý byl Sëbamed a teď máme Nela Batole).
Kojit jsem chtěla, ale nějak se nám nedařilo, takže jsem musela přikrmovat a potřebovala jsem láhve. Ale to se všechno dá koupit až po narození děťátka.
A ještě jedna rada, i když bude znít divně. Nakupte jenom to hlavní a s tím "lepším" oblečením "do společnosti" počkejte podle dárků od příbuzných. Vím, že to zní hloupě, ale pak vám bude líto, že to či ono je mimču malé a ještě to nemělo na sobě.
Přeju hodně štěstí. Marcela
Předchozí