... v neděli nám do rodiny přibyla dvě morčata.. danajský dar od kamarádů pro děti (ó jak já nesnáším danajské a navíc ŽIVÉ DARY).
Přivezli ty dva ubožáky (kteří by SNAD) měli být samečci v malé krabici od bot, stylem "tumáš a starej se krmí se to jako králík"... bez žrádla, bez "domečku" a bez vybavení...
Né že bychom měli zvířat málo ale takový obludy
jsem nikdy nechovala (a ani neměla v plánu chovat), netuším co všechno by ti ubožáčci měli mít aby se u nás cítili dobře...Zatím bydlí v papoušcí kleci kterou manžel narychlo přivezl od tchánů, dostávají seno, mrkvičku, jablíčka, pampelišky a na ohryzávání tam mají tvrdý chleba...
Něco málo už jsem objednala v chovatelských potřebách (počínaje větší klecí NA MORČATA)... Ale poradí mi tu některý chovatel co všechno je potřeba?!
Stelivo se tu najde, seno taky.. asi to chce nějaké zrní že? A co do vybavení? Misku, napaječku, domeček?
Díky za všechny postřehy.. budu si muset někde sehnat nějakou knížku o chovu morčat. Kolik let se dožívají? Nebudou se prát když jsou to "snad" dva kluci. Zatím jsou z nového prostředí naprosto vyjukaní a vyplašení, takže je moc nechci brát do ruky, ale hladíme je aby si zvykli na "lidi"... dá se nějak poznat jestli je to kluk/holka? Až se otrkají že bych si to zkontrolovala? Sousedovic kocour má letos čtyři koťata, tak bych nerada dopadla stejně