| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

If už jsi nějaké rady dostala, takže nepřijdu asi s ničím novým, ale můžu napsat naše zkušenosti.
Morčata jsem viděla jednou ve zveráči zdarma, tak jsem dvě domů přivezla. Páreček. myslela jsem si, že si s nimi děti pohrajou a morčata pak půjdou do králíkárny mezi králíky. Jenže od prvního okamžiku doma to prostě bylo rodinní miláčkové a do králíkárny až po čase šel jen sameček. Od té doby máme morčíky pořád a zřejmě je to už tak trvale, už si to bez nich ani neumíme představit.
Všechny rady jsem sháněla na internetu, nenapadlo mě kupovat knížku, na netu se vyčte ledacos. Potom jsem to mohla porovnávat s vlastními zkušenostmi. Takže - říká se, že dva kluci se nesnesou. Nám zatím jo, ale pořád je ve mě strach, že jednoho dne to tak být nemusí.
Zrní pokud možno jen jednu kávovou lžičku obden na jedno morče. Tuhle radu mám od veterináře, který s našima morčinama měl co dělat, když nemohly porodit, jak vyly vypasené. Prý jsme je překrmovali zrním (No my jim dávali všechno, ale děti jim misku zrním naplňovaly pořád).
Klec jsme nekupovali, nejdříve jsem sbouchala taky dřevěný domácí "výběh", jak tu už kdosi psal, aby se moč nevsákla do dřeva, na dno jsem dávala igelit. Jenže igelit morčatům nesmírně chutnal, takže si ho pod sebou pořád vyžírali. Tedy jsem ze zbytků plexiskla slepila tavičkou jiný výběh a s tím jsme spokojení. Mýt se to dá dobře, morčata vidí ven, což milují, my zas vidíme na ně, máme to často místo televize. :)
Napaječka je dobrá věc, tu doporučuju, misku s vodou mívali pořád špinavou.
Jako mlsku jim občas koupíme vojtěškové kroužky, to mají moc rádi.
Tak hodně úspěchů při chovu a uvidíš, brzy je začneš mít taky ráda. Stačí se mrknout na jejich pořád usměvavé pusinky....~;)~y~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.