| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Nemocnice Most, o.z.

Takže jak jsme slíbila,napíšu zkušenost s mým porodem v mostecké nemocnici:-)Děkuju že jste na mě s Lenkou myslely:-)))Už jsme dva:-)Honzík se narodil 31.10. v 0:45,dneska mu je 15 dní a právě vedle mě sladce spinká v postýlce:-)
30.10. ve 14:00 mi odtekla doma plodová voda,tak jsme vyjeli do nemocnice,tam mě vyšetřili,oholili,daly klystýr(na holení se mě ptali,jestli souhlasím)a šla jsme si lehnout na hekárnu,taťku poslali domů,protože tam byla ještě jedna mamča.No a já čekala na bolesti,povídali jsme si s paní co jí naopak porod oddalovali(nakonec porodila 2 hodiny po mě:-),asi v 17:00 začaly první bolesti,to jsme se ještě smála:-),ale postupně šlo do tuhého:-)měla jsme bolesti po 20 minutách,ale pak najednou po 10,po 5 po 2,šlo to rychle,ale bohužel jsme se neotvírala........Bolesti byly dost silné(nečekala jsme to takové,teď s odstupem mi to tak hrozný nepřipadá:-) a nepomáhalo mi nic,ani sprcha,ani míč ani chodit a můžu říct,že jsme byla ráda,že tam taťka se mnou není,protože by to nezvládnul vidět mě takhle:-)Asistentky pravidelně chodily,poslouchaly srdíčko,točili monitor,ptali se mě jestli něco nepotřebuju,a zvlášť chválím asistentky-žákyně,které(zažila jsme dvě směny)u nás byly furt,mrzí mě,že nevím jména ani jedné z nich....Po posledním monitoru a jedné silné kontrakci cca o půlnoci zavolali Dr.Jánskou a přemístila jsme se na sál,zavolal mobilem taťku,byl tam do 5 minut a začalo se rodit-dostala jsme infuzi s provokačkou a kyslík-ozvy nebyly moc dobré a já neuměla tlačit,přišla jsme si jak pako:-))),všechno mi říkali,ale muj mozek jak když vypne a dělal jsme to,co jsme cítila jako nejlepší:-)))takže mi museli dost pomáhat(držet nohy,hlavu,asistoval taky taťka)Dr.Jánská byla trochu ostřejší,ale v tý chvíli jsem to viděla jako jediný možný řešení,jinak bych asi opravdu neporodila,no a když taťka zvolal už vidim hlavičku a má vlásky,tak jsme se do toho opřela:-) a byl Honzík na světě:-))předtím mi musela jedna asistentka pomoci tlačením na břicho...dali mi ho na břicho a v tu chvíli byly všechny bolesti zapomenuty a já brečela jako želva:-)))Trochu jsme se styděla,dost jsem si "zařvala",ale jak jsem pak slyšela z pokoje nebyla jsem jediná:-)))Takže když to schrnu:byl to krásný zažitek,který nejde popsat,mám to natočené i na videu a brečim u toho pokaždý,když to pustim:-)))už na sále,když se mě ptali,kdy bude druhý,tak jsme řekla,že bude:-))),na bolesti jsme zapoměla-ty k tomu patří a s personálem jsme byla spokojená-jak na sále,tak na šestinedělí,tak s dětskými sestrami a Dr,a nejlepší ze všech byl Dr.Krhounek-doufám,že jsme nespletla jméno,kdyžtak mě opravte-sympatický Dr,mladý s brýlemi,který tam chodí na vizity a je milý,příjemný a empatický.......

Jsem teď moc šťastná máma,Honzík mi dělá radost a už se těším na druhé dítě:-)))Všem přeju jenom pěkné zážitky z porodu a příjemný personál.

Jediné co mi vadilo byla porodní poloha,já sama v sobě jsme to cítila tak,že bych radši rodila třeba v podřepu,ležet na lehátku mi příjemné nebylo,ale všude jsou nějaké mouchy.:-)))

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.