Přidat odpověď
Ahoj Essi!
Nevím,co poradit...v první řadě to chce vyšetření odborníkem (psycholog,psychiatr).
My jsme byli s dcerou na vyšetření přesně ve 3 letech...zdála se mi totiž zvláštní,hodně si mluvila sama pro sebe (ale to dělají i nekteré zdravé děti)...
Některé věci,co dělá tvůj syn se podobají chování autismu.Dělá některé stereotypní činnosti? Dcera ve 3 letech pořád zhasínala a rožínala světlo...otvírala a zavírala lednici...chodila po špičkách - občas.Dodnes si někdy hraje stereotypně,věší si předměty na lednici.Zároveň ale dovede krásně už od malinka rozvinout hru např.veme si plyšáky a krásně si s plyšáky povídá,vymýšlí celé příběhy...co prožije přes den to si vnese do hry.Doktorka mi řekla,že tydle děti to moc neumí..
Jinak dcera měla hrozně dobrou paměť- v těch 3 letech snad ještě víc než teď..v roce a půl zaspívala celou písničku ...velmi brzy mluvila,i když výslovnost byla dost špatná..všemu rozuměla..
Poraď se např. s APLa...a do školky se snaž syna zařadit co nejdřív..i když máš mimi a říkáš si,že je lepší být se synem doma...není to dobré.
Potřebuje speciální školku,kde se mu budou věnovat - speciální programy..S dcerou jsem začala chodit v 3,5 letech do klokánku(aby si zvykla) a o pár měsíců později do spec.školky.
Předchozí