Přidat odpověď
Ahoj,
dostala jsem takový nápad a ráda bych se poradila, zda o něčem podobném nevíte popřpadě, zda byste měli zájem se přidat. Předevčírem se nám stalo, že jsme o našich 3 velmi aktivních dětech téměř 2 dny nevěděli a to díky tomu, že si hráli na kováře a z drátu se pomocí ohně a kovadlin, co našly ve stodole, snažily ukovat nůž. K našemu překvapení se jim skutečně ostrou noži podobnou věc "ukovat" podařilo. Následovalo spousta otázek k technologii a pod. na které jsme samozřejmě těžko hledali odpovědi. Napadlo mě proto, zda se někde konají, popřípadě, že bysme pro děti mohli zorganizovat workshopy na témata jednotlivých řemesel. Tzn. kovářství-jeden víkend s kovářem(historie, ukázky a hlavně praktické použití "řemesla" v domácích podmínkách(kování z drátu, náušnice??? nevim, něco, co zvládnou děti) Líbilo by se mi, kdyby to bylo zároveň i pro rodiče, našeho taťku to bavilo totiž taky a zábavu si užili všichni:)Myslím, že kdyby se domluvilo íce rodin a náklady na "kováře" by se rozpočítaly, nemuselo by to vyjít draho a ještě bychom se mohli seznámit a třeba podnikat dál společné akce:)
Předchozí