Já byla s první dcerou na neanologii ve Fakultní nemocnici Plzeň, tobě Ivo,by asi zdejší čistotnost vyhovovala, ale nám vystresovaným matkám nemocných dětí s toho "šibalo" - ve 4 ráno se na 1 hodinu zapnul ionizátor vzduchu - vrčení jako postarší lux, kolem 7 se vtíralo, následoval chlap ! v montérkách, který každý den dával čisté odpady k umyvadlům, odpoledne sestra dávala tabletu do každého odpadu a znova se vytíralo - každý den nejen kompletně nové oblečení na miminko - pouze svetříky a čepičky bylo možno ponechat dva dny - se převlékalo celé ložní prádlo dětské postýlky, děti sE umývali speciálním roztokem, nějaké neodmašťovací mýdlo - bylo to jak aviváž, dcerka voněla ještě dva měsíce po příchodu domů.
Zde to bylo opodstatněné, děti vysoce rizikové, ale i když pominu, neustálé pípání přístrojů, kontroly lékařů a sester a to,že "pokoje" byly prosklené kukaně, bylo to jako se snažit kojit dítě na Václaváku - s tím,že v podstatě stále jsem do pasu nahá ...vzhledem k tomu,že většina matek byly prvorodičky,ani se nedivím,že po třech měsících jsem byla z "party" 10 matek jediná kojící.
Čistota je zajisté půl zdraví, ale všeho z mírou - alergici a atopici pocházejí většinou z rodin, kde se denně vytírá,luxuje....atd - dokládají to i lékařské studie. Navíc dítě po porodu potřebuje hlavně klid a nehlučné prostředí, což se čistícímu personálu přez všechnu snahu moc nedařilo.
PS: -TOHLE NENÍ KRITIKA PÉČE NEANOLOGICKÉHO PRACOVIŠTĚ!!!! DÍK :O)
Předchozí