| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Promiňte tu provokativní otaázku, ale fakt nějak nevím... ~d~

Sama je žvýkám jen výjimečně, třeba když jsem někdy pryč, mám pocit divné chutí v puse a žádnou možnost si vyčistit zuby. Ale i pak bych vždy dala přednost třeba šalvějovýmu bonbonu apod. (jsou ovsěžující, pomáhají proto špatnému dechu a když jsou bez cukru, tak ani neškodí zubům).

Manžel to má podobně. Nám oběma se nelíbí, když často vidíme lidi v autobuse apod., jak žvýkají "o 106" a melou přitom pusou jak krávy, fakt u některých to vypadá hrozně ~a~ ! Říkám si, co to je za zlozvyk, muset furt něco přemílat v puse, i při řečí, pořád...? ~2~

Také mě na žvějkách štve, že za chvilku mají hnusnou chuť i konzistenci a člověk neví honem kam s tím vyžvýkaným žvancem :-(, a když ho žvýkám dál, dělá se mi z toho tak nějak divně... ~:(

Navíc v tom jsou samé hnusy :-©, éčka, barviva, stabilizátory, ta žvýkací hmota je vlastně jakýsi druh gumy, no správně by se to jíst/polykat určitě nemělo, i když se s tím jaksi musí počítat. Ale zdravé to rozhodně není, a něškodné? No nevím...

Rozhodně bych to děti učit nechtěla, dokud to nebude opravdu "nevyhnutelné" ;-). Zatím velký zájem nejevili (jsou jim 4 a 6 roků), občas jim někdo nabídne, většinou odmítnou, nelíbí se jim že se to plive a nedá normálně sníst/vycucat, také jim to většinou kdovíjak nechutná. No časem uvidíme...

Jako u jiných věcí mi přijde asi nejlepší říct na danou věc svůj názor, nějaké informace k tomu, a pokud to není nic opravdu nebezpečného, tak nechat vyzkoušet. Ale jak říkám, zatím se do toho moc nehrnou, dají přednost jiným sladkostem. Prostě nezažili, že by žvejkačky byly v životě nepostradatelné (ale ty jiné sladkosti také nemají furt)... ;-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.