Já v JBC taky rodila, byla jsem spokojená, ale ono hlavně záleží na tom, co si tak představuješ. Pro mě byl nejdůležitější bonding, nekoupání, prostě, aby mimi bylo pořád se mnou a to bylo ok a podporováno.
Holení se neřešilo, klystýr jsem chtěla, kdybych nechtěla, nebyl by asi problém. Trošku už dneska nevím, jestli bych si nechala píchnout vodu, ale v průběhu porodu mi to bylo jedno. Co mi opravdu vadilo, že chtěli, abych po píchnutí vody ležela na zádech na monitoru a to bylo fakt nepříjemný. Příště bych už byla asertivnější a šla chodit i s tím monitorem.
Podle mojí kamarádky (dula), co chodí k porodům, nemusí tam moc alternativní pozice při porodu, i z vany prý tahají na poslední chvíli na lůžko. Když si to vykomunikuješ, tak si myslím, že tě nechají rodit, jak chceš, ale musíš si na tom trvat.
S kojením jsme problémy neměly, ale kámoška ano a zrovna jí moc neporadily, ale s tím osobní zkušenost nemám. Jinak personál i dětský byl příjemný, sestřičky ochotné, nesly mi v noci ohřáté jídlo od večeře a i mi půjčily příbor, měla jsem po porodu hrozný hlad
Prostředí je moc pěkné, jak sály, tak pokoje. Pokoje jsou po 2 s vlastní koupelnou a záchodem. Ale pozor mívají dost plno i stop stavy teď v červenci proběhly.