Přidat odpověď
35 - 5,5 - 2 - roky. Ja, moje dcera, muj syn.
matkou jsem jiz sestym tokem. Sve deti miluji a dovoluji si rici, ze jsem dobrou matkou, i kdyz mam nekdy nervy v kyblu. Mam zdrave deti, inteligentni, zvidave. Takove ty, ktere nikdy jen tak nesedi v koute, ktere si vse musi osahat, zkusit a prozkoumat. Jsem pysna a nekdy uz na ne nemam silu.
Krome toho, ze jsem matka, jsem taky manzelka, uklizecka, kucharka - vsak to znate a taky ucitelka. Tech necelych sest let sveho materstvi rozhodne netravim pouze doma s detmi- taky ucim - na volne noze - abych si privydelala a nezesilela. Jelikoz jsem si neplatila zdravotni pojisteni, byla jsem nucena vzit ctyrletou materskou...jinak bych vzala dvouletou.
Krome vsech tech roli jsem taky clovek, ktery ma sve potreby a zajmy. Jiz sestym rokem travim cas na detskych hristich, stavim domky a garaze z lega, umim nescetne rikanek a pisnicek atd...znate to. Po mesici stravenem vemli intenzivne s detmi na dovolene uz mam DOST. Chci se zase v klidu naveceret, precist si knizku, zajit do kina, delat veci, ktere bavi me ! A pozor, to nejsem ta matka, ktera nikam nechodi a jen sedi doma, ale moc malo. K jadru veci - dospela jsem k nazoru, ze muj dvoulety klucik pujde do jesli - kolektiv mu prospeje, je velmi komunikativni a ja se treba doopravdy nezblaznim. Na nasi novou baby sitterin si maly nezvykl, nema ji rad a v jeslickach se mu treba bude libit vic...ALE - kdo si vymyslel to debilni omezeni pet dni v mesici spadl na hlavu ! To nepomuze prece nikomu, dite si nezvykne na rezim a matkam tech par hodin taky nevytrhne trn z paty. Nerada ozelim tu ubohou materskou , budu si muset platit zdravotni i socialni - ale v zajmu zdraveho rozumu jdu do toho !
Proboha matky, jak to delate, ze vydrzite tak dlouho byt s detmi doma ?
Kdyz uz jsem studovala, neco umim, tak prece nemuzu tvrdnout x let doma a zakrnet ? Ja mam pocit, ze se uz nemuzu podilet na jinem rozhovoru nez o detech !!!
Předchozí